17.06.2010

Sigiliul Lui Dumnezeu



Sabatul a-7-a Zi

Porunca a-4-a
Adu-ţi aminte de ziua de odihnă, ca s-o sfinţesti. Să lucrezi şase zile, şi să-ţi faci lucrul tău. Dar ziua a şaptea este ziua de odihnă închinată DOMNULUI, Dumnezeului tău: să nu faci nici o lucrare în ea, nici tu, nici fiul tău, nici fiica ta, nici robul tău, nici roaba ta, nici vita ta, nici străinul care este în casa ta. Căci în şase zile a facut DOMNUL cerurile, pamântul şi marea, şi tot ce este în ele, iar în ziua a şaptea S-a odihnit: de aceea a binecuvîntat DOMNUL ziua de odihnă şi a sfinţit-o”.

4 comentarii:

  1. Sase zile sa lucrati, dar ziua a saptea sa va fie sfanta; acesta este Sabatul, ziua de odihna, inchinata Domnului. Cine va face vreo lucrare in ziua aceea sa fie pedepsit cu moartea. (Exod.35:2)


    Sase zile sa lucrati; dar ziua a saptea este Sabatul, ziua de odihna, cu o adunare sfanta. Sa nu faceti nicio lucrare in timpul ei: este Sabatul Domnului, in toate locuintele voastre. (Lev.23:3)

    Aceasta sa fie pentru voi o zi de Sabat, o zi de odihna, si sa va smeriti sufletele in ziua aceasta; din seara zilei a noua pana in seara urmatoare, sa praznuiti Sabatul vostru." (Lev.23:32)


    Tine ziua de odihna, ca s-o sfintesti, cum ti-a poruncit Domnul Dumnezeul tau. (Deut.5:12)

    RăspundețiȘtergere
  2. Dragul meu tinerel. Cum poti spune ca Dumnezeu s-a odihnit daca El nu oboseste. Isaia 40.28

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Dragul meu anonim! Dumnezeu nu avea nevoie de odihna. El stia ca omul are nevoie de o recreere.. Citeam un articol, ca, in urma cu cateva zeci sau sute de ani, undeva in rusia, guvernul a schimbat zilele saptamanii..in loc de 7 zile, a facut-o de zece sau 11. rezultatul a fost ca dupa sase zile, boii de la plug cadeau, omul nu mai reusea sa continue.. De ce avem nevoie de o zi de odihna? in primul rand ca sa ne recreem dupa o saptamana de munca, sa ne bucuram pentru cele savarsite in acea saptamana, si pentru a fi intr-o stransa legatura cu Creatorul.

      Ștergere
  3. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere