08.04.2011

LIBERI IN HRISTOS



LIBERI IN HRISTOS !!!



Fiindca atat de mult a iubit Dumnezeu lumea, ca a dat pe singurul Lui Fiu, pentru ca oricine crede in El sa nu piara, ci sa aiba viata vesnica. (Ioan 3:16)


Daca i se pune stapanului un pret pentru rascumpararea vietii lui, va plati tot ce i se va cere. (Exodul 21:30)

Dragi prieteni, as vrea sa incep cu o mica istorioara:
Acum cateva sute de ani, in America erau sclavi.
Un negustor avea multi sclavi de vanzare.Intr-o zi trece un boier pe acolo si vrea sa isi aleaga si el un sclav.Negustorul ii arata toti sclavii si boierul vede o fata si i se pare lui ca este putin mai deosebita fata de ceilalti sclavi si ii spuse negustorului ca pe acea fata o vrea...Negustorul ii raspunse ca pe acea sclava nu o vinde deoarece este o fata harnica si se pricepe la orice.Boierul nu renunta la dorinta lui si continua sa o ceara si a reusit sa il convinga pe negustor sa o vanda.S-au inteles ei la un pret, a platit , a luat fata in trasura lui si au plecat.
Ajungand intr-un oras a oprit trasura si i-a spus fetei:Esti libera acum, poti sa pleci.Dar ea raspunse ca nu are unde sa mearga, nu are nimic, si este nascuta pentru a fi sclava si a ales sa fie sclava in continuare, sa-l urmeze pe stapan.Atunci stapanul raspunsese: ,,Daca vrei sa ma urmezi nu am sa te tratez ca pe o sclava, o sa te tratez ca pe o fiica, vei fi fiica mea.''



Asa ne-a rscumparat si Domnul Isus prin jerfa Sa de la Cavar, din jugul robiei, din mocirla pacatului si ne-a facut liberi.

,,Caci Fiul omului a venit ... sa-Si dea viata rascumparare pentru multi.''(Marcu 10:45)

Caci ati fost cumparati cu un pret. Proslaviti, dar, pe Dumnezeu in trupul si in duhul vostru, care sunt ale lui Dumnezeu. (1 Corinteni 6:20)

De ce a trebuit ca Hristos sa moara pentru noi?

De aceea, pentru ca ai pret in ochii Mei, pentru ca esti pretuit si te iubesc, dau oameni pentru tine si popoare pentru viata ta. (Isa.43:4)

Si, dupa Lege, aproape totul este curatat cu sange; si fara varsare de sange nu este iertare.(Evrei 9:22)

In El avem rascumpararea, prin sangele Lui, iertarea pacatelor, dupa bogatiile harului Sau.(Efeseni 1:7)

...observam in aceste doua versete ca fara varsarea de sange noi nu puteam fi iertati, nu puteam fi liberi deoarece eram robii pacatului.Domnul Hristos prin jerfa Sa ne-a facut pe toti liberi si ne lasa sa alegem ce am vrea noi sa facem.Avem dreptul la o alegere:

1. Alegem sa il urmam si sa fim considerati fiii Lui.
2. Alegem sa fim singuri si sa ramanem robi ai pacatului si in final sa nu avem nimic.

Care este alegerea ta?


Voi ati fost cumparati cu un pret. Nu va faceti, dar, robi oamenilor.(1 Corinteni 7:23)

Ramaneti, dar, tari si nu va plecati iarasi sub jugul robiei.(Galateni 5:1)





-De Gabby S-




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu