11.03.2012

O singură speranţă sigură

Vegheaţi şi rugaţi-vă, ca să nu cădeţi în ispită.

Matei 26:41



Ce ar trebui să spun ca să trezesc rămăşiţa poporului lui Dumnezeu?... Îi avertizez pe toţi cei care mărturisesc Numele lui Hristos să se examineze îndeaproape şi să-şi mărturisească pe deplin şi amănunţit toate greşelile, ca să poată merge înainte la judecată şi ca îngerul raportor să poată scrie ''iertat'' în dreptul numelui lor. Fratele meu, sora mea, dacă aceste clipe de har nu sunt îmbunătăţite, nu vei avea nici o scuză. Dacă nu faci nici un efort deosebit ca să te trezeşti, dacă nu vei manifesta zel în pocăinţă, aceste momente de aur vor trece în curând, iar tu vei fi cântărit in balanţă şi vei fi găsit prea uşor.

În avertizarea: '' Vegheaţi şi rugati-vă,'' Isus a arătat o singură cale sigură. E nevoie e veghere. Inimile ne sunt înşelătoare, suntem plini e slăbiciuni şi de hanicapuri omeneşti, iar Satan este concentrat să distrugă. S-ar putea ca noi să nu fim todeauna în gardă, dar duşmanul nostru nu doarme niciodată. Cunoscându-i vigilenţa neobosită, să nu dormim, cum fac alţii, ci ''fiţi treji şi vegheaţi!''.

Examinează-ţi amănunţit inima ca în lumina veşniciei, Nu ascunde nimic pentru a nu fi examinat. Cercetează, o, cercetează ca pentru viaţa ta! Condamnă-te singur, judecă-te pe tine însuţi şi apoi, prin creinţă, cere sângele curăţitor a lui Hristos să îndepărteze orice pata din caracterul tău creştin. Nu te măguli şi nu te scuza. Lucrează în mod sincer pentru propriul tău suflet. Apoi, când te vezi păcătos, cazi zdrobit la piciorul crucii. Isus te va primi, stricat cu totul aşa cum eşti, te va spăla în sângele Lui, te va curăţi de orice stricăciune şi te va face corespunzător pentru societatea îngerilor sfinţi, în cerul pur şi armonios. Acolo nu există nici un fel de conflict sau disonanţă. Totul este numai sănătate, fericire şi bucurie.

Lumea aceasta este o şcoală pregătitoare pentru şcoala mai înaltă. Viaţa aceasta este pregătitoare pentru viaţa veşnică. Aici trebuie să fimi pregatiţi pentru intrarea în curţile cereşti. Aici trebuie să primim, să credem şi să practicăm adevărul până ce suntem gata pentru un cămin împreună cu sfinţii în lumină.



Autor Anonim

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu