17.06.2012

Să nu vă potriviţi chipului veacului acestuia - Fr. Hans Woywod Loc: Campus Porumbacu AZSMR (  http://www.azsmr.ro )

Să nu vă potriviţi chipului veacului acestuia, ci să vă prefaceţi, prin înnoirea minţii voastre, ca să puteţi deosebi bine voia lui Dumnezeu: cea bună, plăcută şi desăvârşită. (Romani 12:2)

Apostolul Pavel ne da o solie care e valabile de peste 2000 de ani … Daca esti in trafic trebuie să ai grija ce fac si ...ceilalti participanti in trafic … daca la intersectie treci pe rosu … si este un pieton care dorea sa treaca strada , poate dintr-o neatentie poti plati cu viața.
Cat de usor se poate face o greseala , sa treci cu vedere un semnal , poate sa iti afecteze viata…
Suntem avertizati in viata de zi cu zi sa nu fim nechibzuiti , neatenti, etc.

De aceea, după cum printr-un singur om a intrat păcatul în lume, şi prin păcat a intrat moartea, şi astfel moartea a trecut asupra tuturor oamenilor, din pricină că toţi au păcătuit… (Romani 5:12)

O greseala = un pacat , aceasta a adus atata nenorocire pe pămât , … Conteaza pe tine insuti …Si cât de adesea procedam si noi la fel . …. Este in trupul si in sangele nostru sa spunem lasa-ma ca ma descurc , si aceasta greseala din gradina edenului a fost extinsa , putem vedea ce a provocat neascultarea . Cât de fregvent punem egoistul pe primul loc. Si Adam nu s-a gândit la consecintele neascultarii sale .. nu s-a hotarât să il contrazica pe Dumnezeu.

Căci, după cum prin neascultarea unui singur om, cei mulţi au fost făcuţi păcătoşi, P.P. (Romani 5:19)

Rezultatul pacatului nu mai este recunoscut…
Idolatria este larg raspandit … poate si in viata noastra … Idolii din viata noastra poate au si alt nume …. BANI un IDOL – Mâncare si Băutură despre onoare si mandriei … multi slujesc zeitii modei , nu in ultiul rand casa si copii / si nu in ultimul rând MASINA … sunt Idoli … pentru ca sunt mai presus decât DUMNEZEU.

Luaţi seama la voi înşivă, ca nu cumva să vi se îngreuieze inimile cu îmbuibare de mâncare şi băutură şi cu îngrijorările vieţii acesteia, şi astfel ziua aceea să vină fără veste asupra voastră. (Luca 21:34)
Pentru ai sluji Lui Dumnezeu din toata inima El doreste sa ne imbracam simpli si sa fim sfinti ca sa fim ca El ..

Nu ştiţi că cei ce aleargă în locul de alergare, toţi aleargă, dar numai unul capătă premiul? Alergaţi, dar, în aşa fel, ca să căpătaţi premiul! Toţi cei ce se luptă la jocurile de obşte se supun la tot felul de înfrânări. Şi ei fac lucrul acesta ca să capete o cunună care se poate veşteji: noi să facem lucrul acesta pentru o cunună care nu se poate veşteji. Eu deci alerg, dar nu ca şi cum n-aş şti încotro alerg. Mă lupt cu pumnul, dar nu ca unul care loveşte în vânt. (1 Corinteni 9:24-26)

Iacov a zis casei lui şi tuturor celor ce erau cu el: „Scoateţi dumnezeii străini care sunt în mijlocul vostru, curăţaţi-vă şi schimbaţi-vă hainele, ca să ne sculăm şi să ne suim la Betel; căci acolo voi ridica un altar Dumnezeului care m-a ascultat în ziua necazului meu şi care a fost cu mine în călătoria pe care am făcut-o.” (Geneza 35:2-3)
Aceasta a fost o solie puternica el stia ca in fam sa lucrurile nu erau in regula .Atat timp cat zeii erau in familia sa …
- In primul rând da zeii afara
- In al doilea rând …Schimbarea de haine

Care este Betelul de astazi ?? Domnul asteapta ca noi sa iesim din lumea sa ne despartim de lume …si avem fagaduinta de a fi fii si fice a celui prea inalt. Dar daca nu indeplinim aceste conditii nu putem primi fagaduinta.

Lumea are dreptul sa vada cu caracter sfânt.

Daca facem o reforma in vetiile noastre …Atunci Domnul e cu tine …Domnul te intreaba : MA IUBEȘTI (de 3 ori)..
Cercetaţi ce este plăcut înaintea Domnului (Efeseni 5:10)
De aceea nu fiţi nepricepuţi, ci înţelegeţi care este voia Domnului. (Efeseni 5:17)

şi să vă înnoiţi în duhul minţii voastre, şi să vă îmbrăcaţi în omul cel nou, făcut după chipul lui Dumnezeu, de o neprihănire şi sfinţenie pe care o dă adevărul. (Efeseni 4:23-24)


Articol publicat : Adrian Barnea


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu