22.04.2013

Planul de mântuire în simboluri (I)




„Da, va veni un Răscumpărător pentru Sion, pentru cei ai lui Iacov care se vor întoarce de la păcatele lor, zice Domnul.

                               Isaia 59:20




-C.B.V.T.15. 4. Din cauza vinovăției sale, omul căzut nu mai putea veni înaintea lui Dumnezeu pentru a-și aduce cererile sale stăruitoare, pentru că nesocotirea legii divine pusese o barieră de netrecut între Dumnezeul cel Sfânt și călcătorul de lege. Dar s-a pus la cale un plan ca osânda morții să fie aplicată unui Înlocuitor...


  - C.B.V.T. 360. În consfătuire cu Tatăl, Hristos a instituit sistemul jerfelor cu sacrificii, ca moartea să nu lovească imediat pe călcătorul poruncii, ci ca să fie transferată asupra victimei care să preînchipuie, ca simbol, marea și perfectă jerfă a Fiului lui Dumnezeu. 

 
- C.B.V.T. 15. 4. „În planul de mântuire trebuia să aibă loc vărsare de sânge, pentru că moartea trebuia să urmeze ca o consecință a păcatului... omul trebuia să vadă împlinirea pentru o vreme a Cuvântului lui Dumnezeu: ,,Vei muri negreșit!”.”

Şi, după Lege, aproape totul este curăţat cu sânge; şi fără vărsare de sânge nu este iertare. Evrei 9:22  
 Moise a scris toate cuvintele Domnului. Apoi s-a sculat dis-de-dimineaţă, a zidit un altar la poalele muntelui şi a ridicat douăsprezece pietre pentru cele douăsprezece seminţii ale lui Israel. A trimis pe nişte tineri dintre copiii lui Israel să aducă Domnului arderi de tot şi să înjunghie tauri ca jertfe de mulţumire. Moise a luat jumătate din sânge şi l-a pus în străchini, iar cealaltă jumătate a stropit-o pe altar. A luat cartea legământului şi a citit-o în faţa poporului. Ei au zis: „Vom face şi vom asculta tot ce a zis Domnul.”Moise a luat sângele şi a stropit poporul, zicând: „Iată sângele legământului pe care l-a făcut Domnul cu voi pe temeiul tuturor acestor cuvinte.” Exodul 24:4-8.
      
    ...din pricina legământului tău pecetluit cu sânge... Zaharia 9:11. 
     Legământul dintâi avea şi el porunci privitoare la slujba dumnezeiască şi la un Locaş pământesc de închinare. Evrei 9:11.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu